Minä olen 22-vuotias sosionomi-diakoni, joka on asunut Järvenpäässä koko elämänsä. Minulle Järvepään seurakunta on tullut tutuksi 7-vuotiaana ollessani kesäkerhossa. Seurakunnassa olen toiminut aktiivisesti rippikoulustani lähtien, jolloin aloitin isoskoulutuksen, jota kävin kaikki neljä vuotta. Tämän jälkeen olen toiminut mm. isoskouluttajana, kesänuorisotyöntekijänä sekä ohjannut varhaisnuorten kerhoa. Järvenpään seurakunnan kasvatustyön lisäksi tutuksi minulle on tullut diakoniatyö opiskeluideni kautta. Tällä hetkellä työskentelen kehitysvammaisohjaajana.

En ole aikaisemmin toiminut seurakunnan luottamushenkilönä. Seurakunnan hallinto on tullut minulle tutuksi koulutukseni kirkollisten opintojen sekä diakonityön harjoittelun kautta. Opintojeni aikana olen paneutunut seurakunnan hallintoa, strategioita sekä päätöksen tekoa koskeviin osa-alueisiin.

Minut sai lähtemään ehdokkaaksi halu vaikuttaa seurakunnan kehittämiseen sekä päätöksen tekoon omalta osaltani. Haluan myös olla rakentamassa sellaista seurakuntaa, joka vastaa seurakuntalaisten tarpeita, yhdessä heidän sekä työntekijöiden kanssa. Luottamushenkilönä myös haluaisin tuoda oman osaamiseni, kokemukseni sekä tieto taitoni seurakuntalaisten hyväksi.

1. Nuorten aikuisten tavoittaminen. Tein Järvenpään seurakuntaan tästä aiheesta opinnäytetyön ja se valmistui tänä keväänä. Opinnäytetyössäni nuorten aikuisten suurimmaksi toiveeksi nousi nuorten aikuisten illat. Haluaisin olla luomassa yhdessä järvenpääläisten nuorten aikuisten sekä seurakunnan työntekijöiden kanssa nuorille aikuisille heidän toiveistaan nousevaa toimintaa.

2. Nuorten ja nuorten aikuisten sielunhoito. Seurakunnassa haluaisin kehittää nuorten ja nuorten aikuisten sielunhoitotyötä. Opinnäytetyötäni tehdessäni Järvenpään seurakuntaan järvenpääläisten nuorten aikuisten toiseksi suurin toive oli saada tukea erilaisiin elämäntilanteisiin. Tämä luo tarvetta nuorten ja nuorten aikuisten sielunhoidon kehittämiselle siten, että se tavoittaisi nuoria ja nuoria aikuisia paremmin.

3. Diakoniatyö. Yhteiskunnassa valitseva eriarvoisuus, syrjäytyminen, vähäosaisuus sekä yksinäisyys luovat tarvetta sekä haastavat diakoniatyötä tulevaisuudessa.

Päivitän tämän pian...

Lähetä minulle postia osoitteeseen Pinja.Wallius@sitoutumattomat.fi